Preloader
IconTelefon: +40 744 218 696
  • Urmareste-ne:
img

Mihnea David

Expert si Olimpic National Fizica de Liceu

Mihnea este coordonatorul departamentului de Fizica. Acesta a fost olimpic national la fizica si informatica si este in momentul de fata student la ETH Zurich, una dintre cele mai bune si prestigioase Universitati de Tehnologie din lume.

Biografie​

Mihnea a trăit o copilărie încununată de pasiunea pentru domeniul științelor exacte, demonstrându-și talentul încă de la o vârstă fragedă în inima Bucureștiului. Însetat de cunoaștere și dornic să exploreze dincolo de granițele impuse de curriculumul școlar, anii copilăriei i-au fost marcați de numeroase concursuri și olimpiade, și, în egală măsură, conferințe și congrese la care mergea pentru a-și reprezinte școala.

Cu un parcurs academic impresionant și cu nota 10 la matematică în cadrul Examenului Național, Mihnea era deja sigur că vrea să urmeze cursurile Colegiului Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, considerat cel mai bun liceu din capitală pentru studiul informaticii, reușind să se facă remarcat foarte rapid prin rezultatele sale excepționale. Olimpic național atât la informatică, cât și la fizică, premiile naționale și internaționale la diverse competiții nu i-au fost deloc străine.

La doar un an de la începerea studiului informaticii, Mihnea obține bronzul la Olimpiada Națională de Informatică, într-o competiție cu elevi al căror istoric era mult mai concentrat pe studiul acestei discipline. Mai mult decât atât, rezultatele sale de la Olimpiada Națională de Fizică, dar și încrederea profesorilor pe care a câștigat-o cu timpul, i-au oferit șansa de a face parte din Comisia Municipală de Organizare a Olimpiadei de Fizică din București.

Mihnea a persistat în căutarea excelenței și în alte sfere ale vieții școlare. El a contribuit în mod semnificativ la prestigiul liceului său, iar alături de alți colegi a reușit să obțină premiul al II-lea la National Space Society Contest (SUA), fiind onorați cu invitația de a-și prezenta proiectul câștigător în Washington, D.C. la conferința societății spațiale a Statelor Unite ale Americii.

Totuși, anii de liceu au însemnat mai mult decât fizică, matematică și informatică. Prim-vicepreședinte al Consiliului Municipal al Elevilor din București și coordonator în cadrul a numeroase ONG-uri, Mihnea a fost un lider dedicat și în afara sălilor de clasă. Acesta a luptat constant pentru îmbunătățirea sistemului educațional și pentru a oferi tuturor elevilor garanția unor ani de studiu corecți, lipsiți de nedreptăți și incidente. Un alt obiectiv cheie al lui Mihnea a fost și este apropierea tinerilor de mediul universitar, motiv pentru care a demarat numeroase proiecte în această direcție, atât naționale, cât și internaționale.

Munca depusă a fost din nou vizibilă odată cu susținerea Examenului Național de Bacalaureat, unde Mihnea a obținut nota perfectă atât la Matematica, cât și la Fizică. Rezultatele sale anterioare i-au deschis porțile către numeroase universități din afara țării, care l-au acceptat drept student, însă atenția sa a fost îndreptată spre ETH Zürich, Institutul Federal de Tehnologie din Zürich, Elveția, o universitate în topul clasamentelor mondiale, acolo unde studiază în prezent BSc Computer Science.

Notele și ambiția lui Mihnea nu au rămas neobservate nici aici, astfel că după doar un semestru de studiu, a primit oferte din partea profesorilor săi pentru a fi asistent de profesor, lucru pe care l-a acceptat, urmând să-și înceapă în curând activitatea drept asistent de profesor în cadrul cursului de Algoritmica și Structuri de Date.

Aptitudini

Cele mai importante aptitudini ale lui Paul se pot regasi si in diagramele de mai jos.

  • Fizica de Liceu100%
  • Informatica de Liceu 100%
  • Matematica de Liceu 100%
  • Predare100%
  • Comunicare100%
  • Leadership90%

Contacteaza-ma!

Scrie-i un mesaj lui Mihnea