Preloader
IconTelefon: +40 744 218 696
  • Urmareste-ne:
img

Diana Gabureac

Experta si Olimpica Limba Romana de Liceu

Diana este coordonatoarea departamentului de Limba Romana. Diana se evidențiază prin excelența în domeniul umanist, obținând rezultate deosebite la olimpiade naționale și internaționale în limba și literatura română și lectură. Este activă în advocacy și implicare civică, lucrând în politică și promovând participarea tinerilor la viața civică. Contribuie la educația tinerilor prin pregătirea lor pentru examenul de Bacalaureat, folosind metode inovative de învățare.

Biografie​

Diana și-a început formarea academică la Târgu Mureș, calificându-se constant la etapele naționale ale Olimpiadelor din domeniul umanist încă din primii ani de gimnaziu. În 2016, concurând pentru prima dată la nivel național, atinge performanța inedită de a se clasa prima pe țară la două Olimpiade, cea de limba și literatura română și cea de lectură, desfășurate în aceeași perioadă. Această victorie îi aduce calificarea la Olimpiada Internațională de Lectură, unde reprezintă România și concurează la o secțiune superioară vârstei sale, la același nivel cu elevii cu doi ani mai mari decât ea.

Deși pasionată de limba și literatura română, cu nota 10 la proba din cadrul examenului de Evaluare Națională, Diana a ales să urmeze cursurile Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș la profilul matematică-informatică bilingv engleză. În pofida ritmului alert de lucru la disciplinele de real, a reușit să își conserve pasiunea pentru literatură și să participe în continuare la concursuri din această sferă. Totodată, încercând și competiții de dezbateri academice în limba engleză, câștigă prima dezbatere transatlantică. Experiența anilor săi de liceu este completată de colaborarea cu M9 TV România, post de televiziune în cadrul căreia a activat ca moderator de emisiuni TV live. Implicându-se activ în viața comunității, a coordonat numeroase proiecte de voluntariat, majoritatea ca președinte fondator al clubului Leo Ursa Major Târgu Mureș, reunind peste 40 de voluntari în activități de tip charity.

Ultimul an de liceu îi aduce Dianei o ultimă participare la Olimpiadă, unde se clasează prima pe țară, cu un punctaj maxim la proba orală și un total apropiat de perfecțiune - 99/100 de puncte. Obținând nota 10 la proba de limba și literatura română și media 9,9 la Examenul de Bacalaureat 2022, alege să își continue parcursul academic la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Studiază limba și literatura română și limba și literatura spaniolă la Facultatea de Litere și urmează cursurile departamentului pentru pregătirea personalului didactic.

Totodată, în parcursul universitar își descoperă pasiunea pentru advocacy, reprezentare, implicare civică și politică, pe care o valorifică printr-un job de consilier parlamentar la Comisia pentru Învățământ din Senatul României. În prezent, activează ca Ambasador al Participării Politice în cadrul Consiliului Tineretului din România, ca Ambasador Tinerii Votează și ca Intern la Institutul Român pentru Pace. De peste 5 ani activează ca voluntar și ambasador Ora de Net în cadrul Salvați Copiii România.

Diana a pregătit zeci de elevi de liceu pentru proba de limba și literatura română a Examenului de Bacalaureat. Crede cu tărie că nota 10 se poate obține fără tocit, integrând metode nonformale în predarea materiilor clasice. Astfel, în cadrul proiectului nostru, dorește să demonteze miturile privitoare la studiul pentru examene și să îi motiveze pe liceeni să învețe cu drag.

Aptitudini

Cele mai importante aptitudini ale Dianei se pot regasi si in diagramele de mai jos.

  • Limba Romana si Literatura de Liceu100%
  • Pedagogie 100%
  • Oratorie 100%
  • Comunicare100%
  • Leadership si Management90%
  • Adaptabilitate90%

Contacteaza-ma!

Scrie-i un mesaj Dianei